Vallmofröströsslad citronkaka

En favorit i Stockholm, vallmofröströsslad citronkaka.

Önskas något uppfriskande till kaffet kan jag rekommendera min vallmofröströsslade citronkaka. Enkel att göra och passar de flesta, jag bakar den ofta till våra gäster som är här på konferens.

Ingredienser:
5 ägg
7 dl socker
2 dl rapsolja
6 dl mjölk
6 tsk bakpulver
14 dl vetemjöl
2 citroner
1,5 dl blåa vallmofrön
1,5 dl socker ovanpå

Gör såhär:
Riv skalet på citronerna och blanda det med ett par matskedar socker. Pressa citronerna. Vispa ägg och socker och vispa sedan i rapsoljan. Häll i citronsaft och citronskal.Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk växelvis till en slät smet.
Häll i långpanna fodrad med bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 minuter tills kakan inte är alltför fast men vallmofröna sjunker inte ner i smeten. Strössla på vallmofrön och överst strösocker. Grädda kakan 12-15 minuter till så den har stannat i mitten.

Fler tips på bakverk och goda maträtter från oss finns HÄR!
Lycka till, hoppas det smakar!

/Siv
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm