Veckans Johan - Jademarinerad kycklingfilé!

Veckans tips från Johan - Jademarinerad kycklingfilé

Veckans tips från Johan - Jademarinerad kycklingfilé

Kyckling är väl kanske inte något nytt, framför allt inte när man är på konferens. Därför presenterar vår kock Johan ett riktigt gott och fräscht sätt att tillaga din kyckling.

Jademarinerad kycklingfilé med mangosalsa
(4 portioner)

Ingredienser:
Kycklingfilé 4st

Jademarinad:

1/2 dl Sesamolja
1/2 dl Balsamvinäger
1/2 dl Syltad ingefära (med spad)
1 klyfta vitlök
1 msk Sambal oelek

Mangosalsa:

1 mogen mango
4 kvist-tomater
½ rödlök
½ dl färsk koriander
½ röd chili
1 msk flytande honung
Salt

Gör såhär:
1. Mixa ingredienserna till marinaden med en stavmixer. Lägg kycklingen i marinaden några timmar men gärna ett dygn.

2. Skala och tärna mangon. Tärna tomaterna. Finhacka löken och chilin (Ta inte bort kärnorna i chilin det ska vara vara starkt). Rör ihop ingredienserna till salsan. Smaka av med salt. Lägg i hackad koriander precis innan servering så den ser fräsch ut.

3. Stek kycklingfilén i en panna på medelhög värme så den får en fin stekyta.
Marinaden innehåller mycket socker vilket gör att det kan bli svårt att steka klart den i pannan utan att det bränner. Kör klar kycklingen i ugnen 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.

4. Servera kycklingen med fluffigt basmatiris och wokade grönsaker.

Vill du ha fler tips på god mat enkel att tillaga? Kolla exempelvis in Johans Carnitas genom att klicka HÄR! 

Lycka till!
/Johan
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm