Veckans fikabröd till konferens eller hemma!

Fikabröd för konferens gäster i Stockholm.

Veckans tips från vår bakfantast Siv:

Kardemummaströsslad jordgubbs- och rabarberkaka

Till våra gäster som tagit sig till Stockholm på konferens bjuder vi mer än gärna på Sivs uppskattade kardemummaströsslade jordgubbs- och rabarberkaka. Vad du behöver är:

6 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl neutral rapsolja
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
600g frysta jordgubbar och rabarber
1 dl strösocker och 1 msk grovkrossad kardemumma ovanpå

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt. Vispa i rapsoljan. Sikta mjölet och blanda det med salt, bakpulver och vaniljsocker, blanda försiktigt ner det i smeten.

Häll upp i en smörad långpanna, strö över de frysta bären och grädda i 200 grader ca 40 minuter.

Strössla omedelbart på sockret blandat med kardemumman. Är dina rabarber väldigt sura så tar du lite mera socker.

Kakan kan ätas som den är till kaffet eller med en klick mjukvispad grädde. Smaklig fika!

Är du mer sugen på en morotskaka? Kika här: Morotskaka

/Siv,
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm