Förnya dina tacos!

Veckans tips från vår kock Johan; Carnitas!

Dags att kasta ut tacosen och pimpa fredagsmyset med en lite fräckare fyllning.
Carnitas är en mexikansk långkokt köttröra som passar utmärkt att byta ut köttfärsen emot. Servera den med tortillabröd, krispig sallad, färsk mango, avokado, rödlök och färsk hackad koriander. De här funkar lika bra på konferens som hemma!

Ingredienser:

500g Fläskkarré
3 dl (minst) Coca-cola ( Inte light)
1 st apelsin
1st lime
3 klyftor vitlök
Soja

Fuegokryddblandning:
3 msk Paprikapulver
1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Vitpeppar
1 msk Svartpeppar
1 msk Vitlökspulver
1 msk Chilipulver
1 msk Oregano
1 msk Salt

Gör så här:

Strimla fläskkarrén i tunna strimlor.
Blanda de torra kryddorna till en kryddblandning och knåda in 1 msk av kryddblandningen i köttet. (resterna av kryddblandningen sparar du i en burk. funkar perfekt till kött, chiligryta eller liknande)
Riv skalet på limen och apelsinen på finaste rivjärnet (bara det yttersta gröna/gula) och pressa ut juicen ur frukterna.
Häll på juice, skal, soja och pressad vitlök.
Marinera köttet gärna över natten men minst ett par timmar.
Stek köttet tills det får färg och häll sedan på coca-cola så det precis täcker köttet.
Koka på låg värme i minst 2 timmar, fyll på med mer coca-cola när det behövs så det inte kokar torrt. När du har en kletig, trådig köttröra är den klar att servera.

Det går utmärkt att göra Carnitas i förväg.
När du kommer hem från jobbet på fredagen är det bara att värma försiktigt, på med mjukisarna och sedan gå in i fredags-mode.

Är du mer sugen på korv, ska du kolla in det här tipset: Korvtillbehör

Trevlig helg!
/Johan,
Essinge Konferenscenter,
Stora Essingen, Stockholm