Något gott till korven?

Korvtillbehör vid konferens i Stockholm
Veckans tips från vår kock Johan:

I Essinge Konferenscenters kök stoppar vi våra egna korvar med utvalda råvaror och spännande kryddor.
Oavsett om du stoppar din egen korv eller har lagt lite pengar på en dyrare hantverksmässig korv är det bra trist att toppa den med bara senap och ketchup.
Nedan presenterar vi några roligare tillbehör till korven som dessutom är superlätta att göra. Vi har prövat dem både på våra konferens gäster som hemma, och alltid lika uppskattat!

Friterad purjolök:

Strimla en purjolök på längden i tunna 8 cm långa strimlor. Lägg strimlorna i en påse och pudra i lite majsstärkelse. Skaka påsen så stärkelsen fastnar på löken.
Fritera löken hastigt i het olja och ta upp den när de första topparna fått ljusbrun färg.

Picklad rödlök:

1 dl ättika (12 procentig)
2 dl socker
3 dl vatten
4 st rödlökar

Blanda ättika, vatten och socker. Sockret ska lösa sig i vätskan.
Skiva rödlöken tunt och häll över lagen.
Låt stå i minst 2 timmar.

Mojo Rojo:

400 g smakrika röda tomater (eller en bra krossad tomat på burk)
1/2  röd chili
½ dl rapsolja
1 st stor röd paprika
Saften från 1 citron
Rivet skal från 1 citron (bara det yttersta gula)
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor

Kör paprikan på 280 grader i ugnen tills skalet lossnar och du kan dra av det lätt, det gör inget om skalet bränns. Skala och rensa paprikan

Mixa paprika, tomat, chili, och vitlök i en mixer. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningen.

Smaka av med spiskummin, citron och salt.

En tjockare sås är lättare att ha på korven men du kan späda med lite vatten om du vill ha en tunnare sås till t ex. kött.

Majsrelish:

400 g majskorn
2 msk creme fraish
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
spiskummin
¼ rödlök

Rosta majsen i ugnen tills majsen är gyllenbrun, svala sedan av den.
Mixa majsen med creme fraiche och chili till en lite ”chunky” konsistens.
Smaka av med salt och spiskummin.
Finhacka rödlöken och rör i relishen.

Är du mer sugen på carnitas, den nya formen av tacos? Då ska du kika här: Carnitas

Lycka till/
Johan,
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm