Sivs Härliga Morotskaka

Morotskaka till konferens i Stockholm.

Veckans tips är ett recept till vår Sivs Härliga Morotskaka, ett mycket uppskattat kaffebröd av våra gäster som är på konferens i Stockholm! Riktigt smaskig bjuda gästerna på i helgen...

2,6 dl neutral rapsolja
200 g socker
100 g farinsocker
3 ägg
300 g rivna morötter
6 g bikarbonat
4 g bakpulver
4 g salt
6 g ingefära
6 gram grovmalen kardemumma
2,5 (drygt) dl vetemjöl

Topping:

100 g rumsvarmt smör
300 g Philadelphia färskost
150 g florsocker
15 g vaniljsocker
1/4 citron, rivet skal och saft

Gör såhär:

Botten: Vispa ägg och farinsocker och socker. Vispa ner rapsoljan i smeten. Rör ner morötter, samt vetemjölet blandat med jäsmedel, kryddor och salt. Fordra en långpanna med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda i 190 grader ca 30 minuter.

Under tiden kakan svalnar gör du toppingen: vispa det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt citronskal och saft samt färskosten och vispa till en jämn kräm.

Bred toppingen på kakan, ställ in i kylen och skär sedan i bitar.
Avnjutes med en kopp svart kaffe!

Mer tips på fikabröd hittar du genom att klicka HÄR!

Lycka till
/Siv,
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm