Med våren runt hörnet...

Essinge Konferenscenters fina handduk.

För dig som ska boka en konferens i Stockholm och känner att våren är på väg så har vi på Essinge Konferenscenter ett bra erbjudande just nu: Boka en konferens under 2018 så får du en badhandduk i finaste frotté på köpet!

Erbjudandet gäller hela april för "externa" gäster, dock ej på redan gjorda bokningar och max en badhandduk/bokare. Uppge kod "Badhandduk" vid bokningstillfället.
Gäller så långt lagret räcker, så ring oss idag!

KONTAKT

Underbara vinter!

Bryggan på Essinge Konferenscenter vintertid.

Vi måste ju få slå ett slag för hur vacker vintern är ändå, och framför allt med vår utsikt från våra matsalar. Ska du på konferens i Stockholm hos oss på Essinge Konferenscenter kommer du få avnjuta den i lugn och ro med dina kollegor.
Se våra olika konferensrum här: Konferensrum

Träffa oss på City Meetings 2018!

Essinge Konferenscenter på City Meetingsmässan

Välkommen till City Meetings 23 mars 2018, mässan som riktar sig till dig som i din yrkesroll bokar, planerar och köper möten, konferenser och/eller event på ditt företag/organisation. Här hittar du oss bland andra konferensanläggningar i Stockholm, alla på samma plats!

Mässan är en halvdag med start kl. 07:30 då du bjuds på frukost. Därefter kan du mingla bland utställare, gå på seminarier och vinna fina priser. Läs fullständigt program HÄR!

Konferens i Stockholm!

Björkö konferensrum i Stockholm

Nu är våra fina nyrenoverade rum färdiga! Vi har skapat en hemtrevlig, mysig och kreativ miljö med högt till tak. Ska du boka ett konferensrum i Stockholm, eller anordna en hel kongress i Stockholm ska du kontakta oss på Essinge Konferenscenter för en visning och offert!

Renoveringen fortsätter!

 Renoveringen fortsätter!

Vi slipar bort det gamla, och tar fram det nya inför 2018! Detta år innebär flera stora kongresser, möten och utbildningar. Självklart vill vi att det ska vara så fint som bara går då...

Vi renoverar vidare!

 Vi renoverar vidare!

Vi renoverar vidare våra konferenslokaler i Stockholm, vi går från superfint till enormt superfint! Var snabb att boka så kanske du blir den första att konferera i de "nya" rummen på Essinge Konferenscenter.

Vi önskar alla en riktigt god jul!

GodJul.jpg

Det har varit ett kreativt år med härliga möten och nya kontakter! Vi tackar för 2017 och blickar framåt mot nästa år. 

Vi önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år, vi ses 2018!
/Pernilla, Cecilia, Josefine & Sven

Söker ni en rolig aktivitet?

 Vi har startat ett spännande samarbete med ett aktivitetsbolag som erbjuder utmanande roligheter både inomhus, utomhus, på land eller ute på sjön.   Kontakta oss för mer information och förslag!   KONTAKT

Vi har startat ett spännande samarbete med ett aktivitetsbolag som erbjuder utmanande roligheter både inomhus, utomhus, på land eller ute på sjön. 

Kontakta oss för mer information och förslag! 
KONTAKT

Möt oss på Stockholms eventmässa!

Personalen på Essinge Konferenscenter.

Kom och träffa oss på mässan Större möten & event 10 november!

Den 10 november på 7A Odenplan i Stockholm ställer vi ut på mässan Större möten & event. Här får du massor av tips och nyheter från oss och andra anläggningar som har kapacitet för stora grupper och konferenser. 

Mässan är kostnadsfri och gäller för dig som bokar och planerar för stora grupper och arrangemang. I inbjudan ingår fika, lunch och föreläsningen "Framgångsrik kommunikation" med Magnus Hedberg från Lyxfällan (värde ca 400 kr/person). För mer info och dagens utställare se www.actionfairs.se. 

Härliga höst!

Vår vackra utsikt från Essinge Konferenscenter.

Alla mornar är inte kalla och gråa på hösten, idag exempelvis låg fjärden blick stilla och glimmade som att någon hällt guld i vattnet. Välkommen på en kopp kaffe och njut av utsikten!

Tvärbanan "på banan" igen!

Tvärbanan går till Essinge Konferenscenter.

Efter lång renovering av Tvärbanan rullar tågen som vanligt igen. Vår station "Stora Essingen" syns från vår entré, nära och bra alternativ när du ska till oss! 

Tänk på att ha biljett för returresan efter avslutad konferens...

Workshop i det fria...

Workshop utomhus på Essinge Konferenscenter.

Gör som många av våra konferensgäster - ta med workshopen ut i det fina höstvädret. Här på Essinge Konferenscenter har du alltid nära till natur, vatten och frihet. 
Vill du veta mer om våra miljöer, ta kontakt med oss HÄR!

Nymålat!

 Alviksalen

Alviksalen

Alviksalen har fått ett ansiktslyft med slipade golv, målade väggar och en massa estetisk "make up". Här finns HDMI-projektor, trådlösa mikrofoner, högtalarsystem och hörslinga. Sitt i öar upp till 60 deltagare eller i biosittning upp till 120 personer. Allt finns på plats för det kreativa mötet...

Läs mer här: Alviksalen

Vårt konferensrum Arnö är klart!

Arnö är klart efter sin renovering.

Under sommaren har vi renoverat och målat om i Arnö som fått ett riktigt ansiktslyft! 
Arnö passar perfekt för utbildningar, konferenser eller som grupprum till den stora konferensen. Max antal är 56 personer, läs gärna mer här: ARNÖ

Sommarens skönaste musik!

Sommarens musik från Essinge Konferenscenter.

Behöver du en riktigt bra spellista till stranden, sommarminglet eller löpspåret? Då rekommenderar vi vår egna spellista på Spotify! Följ listan då den uppdateras kontinuerligt.

Du hittar listan HÄR!

Något för dig som älskar sill...

  Veckans Johan är en silltårta till sommarbordet...

Veckans Johan är en silltårta till sommarbordet...

Älskar du sill, och känner att du inte fick nog på midsommarafton? Då vill jag tipsa om min silltårta som med en kall öl passar perfekt på sommarbordet - som förrätt eller lättare lunch.

Ingredienser:
275 g kavring
75 g smör
1,5 dl Gräddfil
2 dl crème fraiche
1 st. rödlök
200 g matjessill + spad
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
5,5 blad gelatin

Gör såhär:
1. Skär av kanterna på kavringen. Smält smöret. Mixa kavringen tillsammans med smöret till en degig massa. Tryck ut degen i botten på en springform. Springformen bör ha diametern 20 cm för att få lite höjd på tårtan.
2. Finhacka rödlöken. Tärna sillen.
Blanda gräddfil, crème fraiche, dill, gräslök, sill och rödlöken. Häll i en skvätt av spadet från sillen.
3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Krama ur vattnet ur de nu mjuka bladen. Smält gelatinbladen på svag värme i en kastrull. Rör hastigt ned gelatinet i röran och häll den i springformen.
4. Ställ i kylen minst 3 timmar
5. Ta ut tårtan ur springformen. Dags att garnera. Ta t.ex. räkor, kokt ägg, örter, löjrom, sikrom eller ätbara blommor. Endast fantasin sätter gränsen!

Lycka till
/Johan,
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm

En midsommardröm...

  Veckans Siv är som en midsommardröm!

Veckans Siv är som en midsommardröm!

Midsommar står runt hörnet, är allt planerat och klart? Eller funderar du fortfarande på vad du ska bjuda på för gott till kaffet efter sillbordet? Jag kan ge dig ett väldigt enkelt men gott tips på vad jag kallar Midsommarswiss - och den är helt enkelt som en midsommardröm!

Recept (4 portioner)

1,5 dl vispad grädde
1 liter svenska jordgubbar
1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche kan det också kallas.
(Finns på hyllan bredvid kondenserad mjölk i affären.)
0,5 liter vaniljglass

Varva alla ingredienser i en skål som på bilden. Klart! Superenkelt!
Ett annat tips är en Linedance-kaka som vi brukar servera här på Essinge Konferenscenter. Receptet hittar du HÄR!

Lycka till, och trevlig midsommar!
/Siv
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stochkolm

Vallmofröströsslad citronkaka

En favorit i Stockholm, vallmofröströsslad citronkaka.

Önskas något uppfriskande till kaffet kan jag rekommendera min vallmofröströsslade citronkaka. Enkel att göra och passar de flesta, jag bakar den ofta till våra gäster som är här på konferens.

Ingredienser:
5 ägg
7 dl socker
2 dl rapsolja
6 dl mjölk
6 tsk bakpulver
14 dl vetemjöl
2 citroner
1,5 dl blåa vallmofrön
1,5 dl socker ovanpå

Gör såhär:
Riv skalet på citronerna och blanda det med ett par matskedar socker. Pressa citronerna. Vispa ägg och socker och vispa sedan i rapsoljan. Häll i citronsaft och citronskal.Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk växelvis till en slät smet.
Häll i långpanna fodrad med bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 minuter tills kakan inte är alltför fast men vallmofröna sjunker inte ner i smeten. Strössla på vallmofrön och överst strösocker. Grädda kakan 12-15 minuter till så den har stannat i mitten.

Fler tips på bakverk och goda maträtter från oss finns HÄR!
Lycka till, hoppas det smakar!

/Siv
Essinge Konferenscenter
Stora Essingen, Stockholm